mechanische autosleutels

mechanische-autosleutels
De meeste auto’s zijn voorzien van een mechanische autosleutel. Vóór 1990 werd een nieuwe auto nog geleverd met hele set sleutels. Eén voor het contactslot, één voor het portierslot en weer een andere sleutel voor de tankdop. Echt handig was dit niet. Daarom ontwikkelden autofabrikanten zo’n 30 jaar geleden één sleutel voor alle sloten in de auto: de mechanische autosleutel.
 

Een mechanische autosleutel slijpen

 Mechanische autosleutels zijn er voor alle automerken en -modellen in vele soorten en maten. Elke auto heeft een unieke sleutel met een bijbehorende unieke sleutelcode. Deze vertelt ons hoe de autosleutel geslepen moet worden. Soms slijpen we autosleutels buitenom en soms frezen we juist een deel uit de binnenkant van de sleutel.

 

Een nieuwe autosleutel is geen kopie

Vroeger (en soms nog steeds) werden autosleutels mechanisch gekopieerd. Een groot nadeel hiervan is dat de slijtageplekken in de oude sleutel gekopieerd worden naar de nieuwe autosleutel. Car Lock Systems slijpt en freest elke nieuwe autosleutel daarom op sleutelcode. Dit zijn de originele fabriekswaardes. Zo past de nieuwe autosleutel perfect in het slot.

 

Snelle Key Service bij kapotte autosleutels

Onze Key Service lost elk sleutelprobleem op binnen 48 uur op. Weet u de sleutelcode niet? Geen punt. Als u ons een foto van de bestaande autosleutel stuurt, kunnen we zien welke sleutelcode bij de auto hoort. Dit kunnen we ook doen door het slot te analyseren. Zo vinden we altijd de juiste sleutelcode bij de auto. En met die sleutelcode slijpen we een nieuwe autosleutel. Onze Key Service omvat onder andere:

Naast autosleutels ook autosloten

Soms gebeurt het dat een door ons geleverde nieuwe autosleutel niet lijkt te passen op het autoslot. Dit kan komen door slijtage van het autoslot. In dat geval moet naast de autosleutel ook het versleten slot worden vervangen. 
Hulp nodig?

Bel ons via :

(+32) 0456 013 068 
 (+32) 03 237 83 28